Geluk en Succes

13. Geef altijd alles wat je hebt, zodat je achteraf geen spijt hebt van ‘stel dat’.

Zo nu en dan krijg je een speciale kans in je leven. Of dit nu een specifieke kans is waar je op hoopt is niet belangrijk, want er zal altijd weer een nieuwe kans komen.
Maar wat wel een blijvende impact heeft, is niet je absolute best doen, de kans niet volledig aangrijpen en achterblijven met de gedachte; ‘stel dat…’?
Voorkom deze twijfel en spijt door altijd je beste beentje voor te zetten, alles te doen wat mogelijk is en te allen tijde de verwachting proberen te overtreffen.

Zo hoef je je nooit druk te maken dat je een kans hebt gemist, of meer had kunnen krijgen dan je nu hebt.

14. Verbetering van je leven begint bij je dagelijkse gewoontes.

Als je je leven in de toekomst anders (lees: beter) wilt hebben, dan is het belangrijk om te beseffen dat je niet op een dag wakker gaat worden en alles anders is. Je transformeert stapje voor stapje en veranderd niet opeens in een compleet ander persoon.

Welke stappen kun je vandaag dus nemen, om morgen een beetje beter te zijn?

Zorg dat je elke dag een stap (hoe klein ook) neemt naar het worden van een beter, vaardiger en/of gelukkiger mens en het effect van deze gewoonte groeit in de toekomst als een kleine sneeuwbal die van de berg rolt en uiteindelijk een lawine vormt.

Zie het als autorijden in het donker: je kan alleen een paar meter voor je uit kijken, toch leg je vele kilometers af en bereik je uiteindelijk je doel.

15. Stel jezelf de vraag: ‘Is dit over een jaar belangrijk?’.

Wanneer je een lastige beslissing moet maken, of in een moeilijke situatie zit; zoals bijvoorbeeld een feestje moeten missen omdat je moet leren voor je examens, bedenk dan wat je een jaar later zou willen dat je gekozen hebt.

Je zult jouw verleden-ik ontzettend dankbaar zijn als je jouw diploma haalt en die droombaan scoort, in plaats van gezakt te zijn en alleen een hoop leuke foto’s en vrienden hebt. Denk hierbij ook weer aan het sneeuwbal-effect, wanneer je dit soort keuzes maakt.

16. Behandel anderen met begrip en vriendelijkheid.

Iedereen heeft zijn eigen problemen, zorgen en jaagt zijn eigen doelen na om vrijheid en geluk te vergaren. Het leven is niet een ‘de-winnaar-krijgt-alles’-mentaliteit. Jouw succes betekent niet dat anderen automatisch minder succes hebben; er is genoeg voor iedereen.
Iemand te helpen, vriendelijk zijn, of simpelweg een glimlach geven aan een vreemde, heeft wederom het gewenste sneeuwbaleffect. Als iemand ooit iets aardigs voor je heeft gedaan, dan voelde je waarschijnlijk dat je ook iets aardigs voor hem/haar, of voor iemand anders wilde doen, om zo het sneeuwbal-effect door te laten groeien.

Begrip en vriendelijkheid kost vrijwel niks en levert een rijke beloning op voor iedereen.

17. Jouw kracht ligt in het leren gebruiken van jouw brein.

Het onderliggende fundament voor alle bovengenoemde principes is dat jij op elk moment een keuze hebt in hoe je je brein gebruikt, waarmee je elke keer de controle krijgt over hoe jouw leven gaat verlopen.
Je kan reageren met liefde of haat, vriendelijk zijn of gemeen, met een groot hart of kleinzerig, bewust of laconiek.

Des te vaker je voor de eerste optie kiest, des te meer liefde, vriendelijkheid, grote harten en bewuste geesten je zult aantrekken in je leven.

Des te vaker je voor de tweede optie kiest, des te meer haat, vals gedrag, kleinzerige mensen en onverwachte tegenslagen je zult ervaren.

Bedenk dus altijd dat jij zelf bepaald welke lawine jij creëert: Het is of een overvloed aan geluk, succes en vreugde, of een grote bak ellende, negativiteit en afgunst.

De keuze is aan jou!

 

—————————————————————————————————————————

André Zweerus helpt The Bastards Company en de Bastards om te ontwikkelen naar het maximale van hun kunnen en succes te behalen op basis van ambitie, potentie en natuurlijk tomeloze inzet.

Zijn achtergrond gaf hem geen enkel voordeel in het leven en toen hij op zijn 25ste voor de zoveelste keer een sollicitatie aan het schrijven was, kwam hij in contact met het concept ‘Persoonlijke Ontwikkeling’.

Dit opende diverse deuren in zijn hoofd, wat er toe leidde dat hij aan zichzelf ging werken en actief doelen ging stellen om achterna te jagen.

2 jaar later kwam hij in contact met The Bastards Company. Hij wilde hier graag onderdeel van worden, maar er was op dat moment nog geen ruimte. André koos een andere baan, maar werkte in de avonduren, zonder een salaris/beloning, voor The Bastards Company, om aan te tonen dat hij vaardig, gecommitteerd en (het allerbelangrijkste) waardevol was voor de organisatie.

Vandaag de dag is hij onderdeel van de directie en bouwt hij dagelijks aan zichzelf, The Bastards Company en het succes van de Bastards.

 

2 <