Mindset

Kijk niet naar wat je krijgt, kijk naar wat je wordt

Zonder de juiste mindset zal je nooit succesvol zijn. Het begint bij het kunnen formuleren van je dromen en doelen, iets wat veel mensen al niet kunnen, omdat het hen nooit is geleerd. Wanneer je duidelijk weet wat je wil, moet je vervolgens jezelf ertoe kunnen zetten om te doen wat nodig is, om zo je doelen te kunnen bereiken. Maar wat is hier dan voor nodig?

Verantwoordelijkheid
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Dit betekent dat je er zelf voor moet werken, dat jouw opdrachtgevers, collega’s en wijzelf te allen tijde op je kunnen rekenen en dat je nooit de schuld op een ander afschuift. Zelf de controle nemen over je leven en gebeurtenissen is de sleutel tot succes.

Zelf-discipline
Doen wat je moet doen, ook als je er geen zin in hebt. Jezelf kunnen pushen op momenten dat het nodig is, is wat het verschil maakt tussen de 99% die faalt en de 1% die slaagt. Wanneer je dit in je mindset ontwikkeld en combineert met verantwoordelijkheid, kan niks je meer tegenhouden.

Interne motivatie
Als je niet weet waarom je iets doet/wil behalen, zal zelfs de meest gedisciplineerde en verantwoordelijke persoon uiteindelijk opgeven. Interne motivatie komt vanuit een heldere visie op wat je doelen zijn, waar je naartoe werkt en wat het jou gaat bieden als je je doelen bereikt.

Persoonlijke Ontwikkeling
Groei en succes vindt je alleen buiten je comfortzone. Als je constant hetzelfde doet, zal je nooit groeien. Als je nooit groeit zal je nooit verder komen en als je nooit verder komt, zal je nooit meer krijgen. Persoonlijke ontwikkeling betekent zelf leren, groeien, kansen creëren en aanpakken!

Een (financieel) plan
Zonder een duidelijke route zal je nooit je eindbestemming bereiken. Daarom is het belangrijk om je doelen te definiëren en vervolgens te bepalen welke stappen je moet zetten om hier te komen. Een plan schrijf je niet in steen, maar in krijt. Het plan zal namelijk veranderen, jouw dromen echter nooit.